Besede imajo MOČ!


water-lily-1442497_1280

Besede imajo MOČ!

“Kako si?”, vprašam nekaj ljudi.
“No, kar gre”,
“Bilo je že bolje”,
“Danes ni moj dan”

ali pa

“Super”,
“Vrhunsko”,
“Danes je moj dan”

Nihče ne ve, kako se ti ljudje v resnici počutijo, toda iz njihovega odgovora skoraj zanesljivo vemo, kako se bodo počutili v prihodnosti, kajti sami kreiramo svoje počutje. Situacije včasih ne moremo spremeniti, lahko pa spremenimo naš odnos do situacije. Tudi če si utrujena ali imaš glavobol, imaš možnost. Lahko si utrujena in povrhu še zamorjena, lahko pa se odločiš in vsaj “poskušaš” biti vesela in se zabavati.

Vsako jutro in vsak trenutek se lahko vprašaš: “Kako sem?” In vsako jutro in vsak trenutek se lahko odločiš: “Nisem v redu in potem pričakuješ sočutje, pomoč in podporo od zunaj” ali pa se odločiš: “Danes je moj dan in super se bom počutila!”

To je tvoja MOČ in bolj, kot treniraš tak odnos, bolj postaneš močna v pozitivni naravnanosti. Ljudje, ki so pozitivni, skoraj zagotovo niso bili takšni od vedno, ampak so do tega prišli s trdim delov. Ko so Zig Ziglarja vprašali kako je, je odgovoril: “Odlično sem. Dolgo časa nazaj sem se odločil, da bom odlično in vsak dan delam na tem, da sem odlično!”

To je tvoja Moč in tvoja priložnost. Izbiraj besede previdno, lahko imajo velike posledice. Pozitivne ali negativne. Besede imajo energijo in energija teh besed lahko spreminja življenja. Tvojega in ljudi okrog sebe. To je tvoja moč in tvoja odločitev.