Kaj pa je vaša meditacija? Pa deluje?


pexels-photo-98039

Imate dovolj energije? Se počutite sproščeni, motivirani, navdušeni nad življenjem? Kaj je tisto, kar delate zase, za svojo sprostitev, za svojo regeneracijo? Kaj pa je vaša meditacija? Pa deluje?

Dostikrat mi ljudje rečejo, moja sprostitev je narava, moja meditacija je moj vrt. Moja tudi, se strinjam. Z veseljem grem na sprehod, uživam v naravi. Je pa res, da včasih to ni dovolj.

Ljudje smo cele dneve v službi, izpostavljeni stresu, pritiskom, neusmiljen tempo življenja. In vse to nam pobere precej energije. Pri energiji velja zelo preprosta matematika. Toliko, kot jo gre ven, jo mora priti tudi noter. Sem seveda prištejemo tudi energijo, ki jo že imamo oziroma smo se z njo rodili. Bolj kot delamo, bolj kot smo izpostavljeni stresu, več kot kreiramo, več energije porabljamo.

Energijo lahko za lažje razumevanje razdelimo na življenjsko in kreativno. Življenjska energija je tista, ki jo potrebujemo zato, da živimo, za svoje zdravje, da funkcioniramo. To energijo dobimo preko hrane, s pomočjo regeneracije med spanjem, z meditacijo, sprehodi, naravo. Potem pa je tu še kreativna energija ali seksualna, s pomočjo katere kreiramo rezultate. To je gonilna sila naših kreativnih idej, rešitev, kreativnega ustvarjanja. Veliko vlogo igra tudi v medsebojnih odnosih, prodaji, prepričevanju, ustvarjanju atmosfere in temu, da naše ideje iz teorije spravimo v prakso.

Da lahko te energije lažje razumemo, poglejmo naslednje. Ljudje imamo včasih ogromno idej, ne moremo pa jih spraviti v življenje. Razlog je v tem, ker nimamo dovolj kreativne energije. Za dosego (uresničitev) rezultata potrebujemo kreativno energijo in če te nimamo, za rezultat pa energijo potrebujemo, gre to na škodo življenjske energije. To pomeni, da ljudje, ki nimajo dovolj kreativne energije, hočejo pa kljub temu doseči rezultat, gre to na škodo njihovega zdravja in njihovega življenja. Take primere vidimo in občutimo na vsakem koraku. Mogoče smo tudi sami v taki situaciji.

Kreativno energijo regeneriramo preko počitka, vendar gre bistveno počasneje. Najhitrejši način regeneracije kreativne energije je Energijsko sproščanje. Če ste počutite utrujeni, se kar ne morete mentalno spočiti, vam manjka želje po ustvarjanju, novih projektih, vam zagotovo manjka kreativne energije. In v takih primerih so meditacija, sprehodi, narava, športne aktivnosti in podobno seveda zelo priporočljive, večinoma pa niso dovolj.

Ko se pogovarjam, mi ljudje rečejo: “Jaz ne potrebujem sproščanja, zame je sproščanje narava.” “Razumem, razumem”, jim rečem, “Pa čutite, da imate dovolj energije, se preko tega dovolj regenerirate?” “No to pa ne”, je večinoma odgovor. Potem pa bo treba poskusiti nekaj močnejšega. Drugače boste ves čas v minusu. Hiter tempo življenja, stres in pritiski so danes enostavno tako veliki, da se je skoraj nemogoče regenerirati in dovolj napolniti brez dodanega energijskega treninga. Uspešni in (posledično) bogati ljudje to razumejo in ves čas delajo na sebi.

Pred leti sem čistil manjši fitnes in sem se naučil, da skoraj vse lahko počistiš s krpo in čistilom za okna. Pa še zdravju prijazno je. Vendar, če kopalnica ni bila čiščena že dolgo časa, je vse to premalo. Je treba uporabiti kaj bolj konkretnega, da dobimo rezultat, ki si ga želimo. Torej, če z načinom življenja in ustaljenimi rituali ne prekipevate od energije, ste rahlo do pretežno utrujeni in komaj čakate, da bo petek ali dopust, je znak, da bo treba nekaj narediti. “Pa saj še ni tako hudo”, vas slišim dostikrat. Zakaj bi moralo biti hudo, da nekaj spremenimo. Zakaj ne bi preprosto hoteli več?

Danes predlagam, da tradicionalni slovenski šport – foušijo spreobrnemo v pozitivno smer. Namesto “Jaz pa hočem večji avto, večjo hišo, večjo plačo kot sosed”, bomo stvari obrnili: “Jaz pa hočem več energije, več sreče, več ljubezni, več prijaznosti, več navdušenja, več motivacije kot moj sosed!” In verjemite mi, avto, denar in hiša bodo sledili. In zagotovo boste postali “Najboljši sosed”.

PS. Hočeš več energije, sreče, veselja, ljubezni in denarja. Te zanimajo koraki do tja. Prijavi se na brezplačni pogovor z Miranom in bova poiskala odgovore!