Menu Close

Kaj se lahko naučiš od mojih napak na plesnem tečaju?

Se spomniš svojega prvega plesnega tečaja? Če je minilo že dolgo časa, je mogoče sedaj zopet priložnost, da obnoviš svoje znanje.

Stali smo tam ob strani in se nervozno prestopali. Učitelj je pokazal korake, katere smo ponovili. Ni slabo za prvič. Sem bil kar malo ponosen nase.

No sedaj pa pojdite v pare, je dejal. Z mojo plesalko sva stopila skupaj in začela. Nekaj ni v redu, mislim, da me malo narobe držiš, je dejala. Meni se zdi vse v redu, sem ji odvrnil. Nadaljujva. 

Ampak meni se zdi, da nekaj delava narobe. Tudi s koraki se nekako ne ujameva. O tem, da sva se parkrat pohodila, se sedaj ne bi niti hvalil. Kljub temu sem imel dober občutek, da napredujeva in nama gre dobro. Prepričan sem bil, da sva na pravi poti.

Mimo je prišel učitelj in se za trenutek ustavil. Za malenkost se ustavita, bomo malo popravili. Roke naj bodo malo višje, mogoče lahko za malenkost stopita bližje drug drugemu, drža naj bo bolj vzravnana. Tako, super, sedaj pa zopet poskusita.

Odvrtela sva se po plesišču in sedaj je bil res boljši občutek. Zavedel sem se, da dejansko nisem opazil stvari, ki mi jih je povedal učitelj, sebe pač ne moreš videti. Odplesala sva še nekaj krogov, ko naju je zopet zaustavil učitelj, malenkost popravil in dal nove napotke.

Naše življenje je kot ples. Včasih se vrtimo z valčkom, poskakujemo polko, včasih pa plešemo bolj po občutku in se prepustimo ritmu. Ključ je, če hočemo obvladovati in obvladati plesati ples življenja, ves čas potrebujemo vajo. Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo.

Druga stvar je, česar ne vidiš pač ne vidiš! Plešeš in plešeš in misliš, da delaš vse pravilno. In potem pride učitelj in ti pove stvari, za katere se ti sploh sanjalo ni, da niso v redu. Enako v življenju delamo napake in se sploh ne zavedamo, da jih delamo, ker preprosto ne vidimo. Najdite si dobrega učitelja, ki vas bo lahko vodil in treniral!

In tretja stvar pri plesu, je to, da česar ne veš, pač ne veš. Če ne poznaš še novih korakov, obratov, kombinacij, sploh ne veš, kaj ti ples lahko še ponuja. Ta ples je dolgočasen, včasih kdo potarna. Dolgočasen zato, ker ne veš, da obstaja vsaj petdeset dodatnih figur, možnost in priložnosti s katerimi si polepšaš, popestriš in razvedriš ples in življenje. In če ne veš, da obstaja lažja, hitrejša, učinkovitejša in celo zabavnejša pot, tega pač ne veš in delaš po starem. Saj ni tako slabo. Ostali pa še plesati ne znajo … No nekateri pa prav čudovito plešejo. In kdo si ti in kdo hočeš postati?

Mogoče je čas za nov plesni tečaj in mogoče je čas za nov program osebne transformacije. Pri zadnjem ti lahko pomagam. In koraki, ki se jih boš naučila, ti bodo naredili tvoje življenje lažje, učinkovitejše in bolj zabavno.

Podobne objave