Kako najti več časa zase?


prenesi mp3 button

POVZETEK VIDEA:

“Nimam časa, nikakor ne najdem časa zase, nikakor ne uspem spraviti na urnik mojih aktivnosti!” Zveni poznano? Se tudi tebi to dogaja in ne vidiš poti ven iz te “podganje dirke”? Kako lahko najdeš čas zase kljub vsem obveznostim in pričakovanjem iz vseh strani?

Najprej se vprašaj, kaj se bo zgodilo, če ga ne najdeš? Če ne najdeš časa zase in nadaljuješ s takim tempom. Kje boš čez 5 let, kje boš čez 10 let? Kako se boš počutila, koliko energije in volje do življenja boš še imela, če nekaj ne narediš, če si ne vzameš časa, če ne daš sebe in svoje dejavnosti na urnik? In potem se vprašaj, če je to vredno.

Samo, da neham dojiti, samo da otroci malo zrastejo, samo, da gredo otroci v vrtec, samo, da začnejo hoditi v šolo, samo, da gredo na fakulteto, samo, da gredo na svoje, pa si bom lahko vzela čas zase. A res? Pa si verjameš?

Način, kako delaš vsako stvar, je način, kako delaš vse stvari. In očitno se ne zavedaš svoje vrednosti, očitno se ne zavedaš, da s tem, ko ti izgubljaš na življenjski energiji, na motivaciji in na zdravju, vsi izgubljajo. In če ima nekaj prednost danes, bo imelo tudi v prihodnje. Nič ne bo drugače.

S stranko se pogovarjam, da začneva delati. Joj samo še te stvari urediva in potem bom imela čas in bova lahko začela. Neeee! Vse bo isto. Ko se bo to končalo, se bo pojavilo nekaj drugega, v drugačni obliki in na drugačen način.

Prvi korak je, da zamenjaš sistem vrednot in sebe postaviš na prvo mesto. Poznaš zgodbo o goski, ki je nesla zlata jajca. Ti si ta goska, za katero moraš vsak dan skrbeti, z njo moraš lepo ravnati, da bo dolgo časa nesla zlata jajca. In ta zlata jajca so tvoja ljubezen do najdražjih, do okolice. Vendar moraš najprej dati to ljubezen sebi, si podariti čas zase, da lahko normalno funkcioniraš, se spočiješ, regeneriraš, motiviraš…

“Joj pa imam še toliko dela.” Bo že počakalo ali pa boš stvari organizirala drugače. Imaš samo 24 ur in dve roki. Stvari, od umazane posode, do perila preverjeno počakajo. Pa ne pravim, da moraš imeti umazano in izgovore, da rabiš čas zase.

Moraš razumeti, življenje je najbolj pomembno, energija je najbolj pomembna, vse ostalo lahko počaka ali se drugače zorganizira. Tega se moraš zavedati. In doma ti vsi domači lahko precej več pomagajo, kot doslej. Zagotovo jih čisto preveč crkljaš in razvajaš.

Začuti svojo vrednost, postavi sebe na prvo mesto in si reorganiziraj življenje. Če potrebuješ pomoč in podporo, pa se oglasi in ti pomagam. Čudovit pozdrav in ostani čudovita:)