Si tudi ti utrujena?


Si tudi ti utrujena od nenehnega dela doma, pospravljanja, “odnašanja riti” vsem ostalim družinskim članom? Utrujena od nenehnih poskusov kako jih motivirati, prositi, da tudi oni pomagajo in sodelujejo pri vzdrževanju vašega doma? No, nisi edina…

Prejšnji teden sem se pogovarjal z mamo, ki se ji dogaja natanko to. Utrujena je od vsega in ne ve več kako naprej. In vsakič, ko prosi nekoga za pomoč, vsakič, ko poskuša mobilizirati svojega moža, ki medtem veselo počiva na kavču, se počuti kriva. Kriva, da ne zmore vsega in kriva, da sploh prosi za pomoč. In potem vedno znova z velikim odporom in godrnjanjem sicer pomagajo; za nekaj časa je sicer v redu, potem pa gre spet vse po ustaljenih tirnicah.

Kar se je zgodilo njej sicer ni običajno, se pa na žalost dogaja. Doma je prestavljala nekaj težkega in si pri tem poškodovala hrbtenico. Sedaj ne more delati skoraj ničesar, jemlje protibolečinske tablete in počiva. In prosi svoje najdražje, da opravijo tista dela, ki jih ponavadi ona sama. Pravi, da ji sedaj vsaj brez pripomb pomagajo. No vsaj nek rezultat. Vendar je cena, ki jo je plačala za to povsem neprimerna. In zagotovo sedaj njena cela ekipa komaj čaka, da se pozdravi, da bo šlo vse po starem.

Zakaj se to njej in številnim ženskam sploh dogaja? Takšne in podobne situacije se nam dogajajo, seveda zaradi napačnih izkušenj in dogodkov najverjetneje v mladosti, vendar v glavnem zaradi tega, ker ne razumemo kaj je naša vrednost. Tvoja vrednost je, da si čudovito bitje, kateremu pripada vsa ljubezen tega sveta. Pripada ljubezen samo zato ker si, ker živiš, ker obstajaš. In vendar si se v toku življenja naučila, da ljubezen dobiš samo takrat, ko si pridna, ko si delavna in ko si marljiva. In sedaj misliš, da boš dobila ljubezen samo takrat, ko boš dobra mama, dobra partnerka, dobra sodelavka, dobra prijateljica. In zato se vsak dan trudiš, delaš, greš preko sebe in svojega življenja. In včasih tudi preko svojega zdravja.

Zakaj se ne postaviš zase? Zato, ker ne verjameš, da ti pripada več, da so stvari lahko drugačne in ker misliš, da si moraš ljubezen zaslužiti s trdim delom. Zato tudi, če se danes odločiš: sedaj pa bo vse drugače, ne bo veliko drugače. Če želiš delati revolucijo, potem se morajo tvoje besede in tvoja energija, to je tisto, kar oddajaš, ujemati. V nasprotnem primeru ne bo dobrega rezultata.

Kako lahko začutiš svojo vrednost? Najprej moraš spremeniti pogled kako gledaš nase, na odnose, na življenje. Seveda vsi rečejo, jaz to že vse razumem, vendar, dokler situacija ni drugačna, dokler ne delaš drugače, tega ne razumeš. Ne razumeš in pika. In drugi korak je, da spremeniš svojo energijo, svojo vibracijo in se pozdraviš. Bila si ranjena in poškodovana in se rabiš pozdraviti, zaceliti rane in ojačati.

To, kar se je zgodilo “naši” mami, da je na nek način sama sebe podzavestno sebe poškodovala, je samo obupan način, da na nek način le dopove, naj jo jemljejo resno in priskočijo na pomoč. Vendar to ni pravi način. Kot mali otrok, ki pogosto zboleva, ko ugotovi, da samo takrat dobi ljubezen in pozornost, ko je bolan.

Zapomni si, ti si dovolj, pripada ti vsa ljubezen na svetu in si čudovito bitje. Prvi korak je, da se odločiš, da imaš tega dovolj in želiš spremembo. In potem si poiščeš pomoč. Informacijo na internetu, delavnico, osebnega trenerja. Življenje je čudovito in pripada ti vse najboljše. In ni nobenega razloga, da si še naprej utrujena in izgorela in iščeš svojo vrednost na napačen način na napačnih mestih. Danes je nov dan in danes bereš te vrstice in od danes naprej je lahko vse drugače. Vendar moraš ti storiti prvi korak. Potem bo vse drugače! Pošiljam ti ljubezen <3


PS. Če čutiš, da nisi več pripravljena sprejemati kompromise in želiš, da končno živiš življenje, ki ti pripada in si pripravljena za to nekaj narediti in zavihati rokave, te vabim na BREZPLAČNI Strateški Posvet “Postavi Sebe na Prvo Mesto!”

Na posvetu bova:
  • odkrila tvoje KLJUČNO prepričanje zakaj Se do sedaj še nisi Postavila na Prvo Mesto,
  • organizirala tvoj “urnik”, da boš odslej lahko imela v tednu VSAJ eno uro več časa zase,
  • naredila AKCIJSKI načrt, kako lahko Postaviš Sebe na Prvo Mesto!
  • ugotovila ali obstaja med nama UJEMANJE za morebitno nadaljnjo mentorsko sodelovanje (investicija za delo z mano se prične pri 200 Eur).

Prijavi se na Strateški Posvet “Postavi Sebe na Prvo Mesto”! (SEDAJ!)

Strateški posvet poteka preko telefona ali Skype. Strateški posvet ni brezplačen Coaching, je posvet preko katerega boš dobila JASNOST glede tvoje situacije in tvojih naslednjih KORAKOV, nov pogled ter sveže IDEJE. Namenjen je tistim, ki si ne samo želijo spremembe, ampak so pripravljeni narediti, kar je potrebno, da pridejo do rezultata! (PS. Če imaš pred prijavo kakšno vprašanje, mi piši na info(at)sproscena.si)

Prijavljam se na brezplačni strateški posvet! >>