Zakaj ženske jemljete (nekatere) stvari dobesedno?

Včeraj sem se pogovarjal z mojo drago. Govorila sva o poti v službo in o tem, da bi mogoče začela v službo hoditi peš. Hoja peš do njene službe ji vzame kar precej časa in zato sem ji predlagal, da bi mogoče šla del poti z avto in potem nadaljevala peš. “Ja veš, tam v bližini ni nobenega brezplačnega parkirišča in vse skupaj bi mi vzelo še več časa”, je odvrnila. “Ni problema, zagotovo mora biti kje drugje kako parkirišče.” “Vse sem že preverila in ničesar ni …” “Zagotovo mora nekje biti!”

In se ni dala. In skoraj se nisem dal tudi jaz. Ura je bila že kar precej zvečer, zato sva oba čutila, da je mogoče malo pozno za razgreto debato, kajti po takem razpravljanju težko zaspiš, pred spanjem pa se je bolje umiriti. Poskusil sem ji samo razložiti, da ko moški govorimo oziroma nekaj predlagamo, tega ne mislimo vedno čisto in sto procentno dobesedno. 

Jaz sem ji govoril o možnostih, o katerih sem še vedno prepričan, da obstajajo. (Zveni precej trmasto, kajne. 😉) Ona pa je govorila o točno določenih poteh, ki jih je poznala. In z veseljem ji verjamem, da znotraj teh poti zagotovo ni boljše možnosti, kot ta, ki jo je že izbrala. Zunaj teh možnosti in mogoče v drugi smeri in malo naokoli, pa … To pa je že druga zgodba. 

Včasih se peljeva ali sprehajava in ji rečem: “Poglej, tale hiša mi je kar všeč!” “Železne ograje na balkonu pa že ne bi imela”, mi razloži. Ali pa kaj podobnega. Joj, draga moja, kje si pa ti sedaj našla tole ograjo, jaz je niti opazil nisem. Govoril sem o hiši na splošno. Ali pa ji omenim avto, ki naju prehiti. In ji ni všeč barva. In tako naprej …

Ženske včasih (nekatere) stvari, ki vam jih povemo moški, jemljete preveč dobesedno. Pa jih ne bi smele. Če ženska na primer povabi moškega na pijačo v petek zvečer in ji ta reče, da nima časa, si bo ženska mislila, da je to njegova zavrnitev. Ni dovolj lepa zanj, ne zdi se mu privlačna, nekaj je narobe rekla, ni izbrala pravih besed, … On pa (mogoče) sploh pomislil ni na nič od tega, preprosto v petek zvečer nima časa ali pa mu termin ne ustreza. V soboto pa je popolnoma prost in bi šel z veseljem z njo na pijačo. Seveda je problem, če je model “lesen” in se tega sam ne spomni in ne predlaga in potem oba ostaneta brez pijače in brez zmenka. 

PS. Moški in ženske smo drugačni in drugače razmišljamo in komuniciramo in tega se moramo naučiti. Naučiti pa se moramo tudi poslušati, sprejemati in podpirati drug drugega. Če bi želela razumeti svojega moškega, izboljšati svoj odnos, komunikacijo, bila slišana, sprejeta in razumljena in ne veš kako, te vabim na brezplačni strateški pogovor, kjer bova pogledala kaj moraš spremeniti in drugače delati, da se bodo stvari spremenile. Zaslužiš si to!

Z ljubeznijo <3 

PPS. na pogovor (se prijaviš tukaj >>)

Opozorilo: Moja draga je drugače čisto zlata in zares vrhunska in opisi zgornjih dogodkov so uporabljeni  samo z namenom raziskovanja in boljšega razumevanja moške in ženske narave. <3